2 Mayıs 2025 Cuma
İzmir Büyükşehir Belediyesi, küresel iklim krizinin de etkisiyle artan yangınlara karşı yaz öncesi önlemlerini artırdı. Alevleri büyümeden kontrol altına almak için kırsal mahallelerde yangın söndürme tankeri dağıtımını sürdüren Büyükşehir, fabrikada yapımı süren 125 tankerden 40’ını gelecek hafta, geri kalanını ise mayıs ayı sonuna kadar muhtarlara teslim edecek.
Küresel iklim krizi, artan sıcaklıklar, ormanlar üzerinde ciddi bir tehdit oluşturuyor. Tüm riskleri göz önünde bulunduran İzmir Büyükşehir Belediyesi, olası yangınlara erken müdahale için önlemlerini artırdı. Büyükşehir’in alevlerin büyümeden önlenmesini sağlamak için başlattığı seferberlik kapsamında orman köylerine, mayıs ayı sonuna kadar her biri 2.5 ton su kapasiteli 125 yangın söndürme tankeri dağıtılacak. Torbalı’daki bir fabrikada yapımı tamamlanan 40 tanker, gelecek hafta muhtarlara teslim edilecek. İzmir’in ilçelerinde şu anda 460 yangın söndürme tankeri bulunuyor.
“Alevlerin büyümesini engelliyor”
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı İtfaiye Orman Köyleri ve Kırsal Alan Yangınları Müdahale Şube Müdürü Şerife Güzel, teşkilat olarak kentsel ve kırsal bölgelerdeki yangınları önlemek için büyük bir özveri ile çalıştıklarını söyledi. Kırsal bölgelerde, itfaiye gruplarının uzak olduğu noktalara yangın söndürme tankerleri dağıttıklarını anımsatan Şerife Güzel, “Amacımız itfaiye araçları gelene kadar oradaki yangınların büyümesini engellemek. İtfaiye ekipleri olay yerine geldiğinde hemen yangına müdahale ediyor. Ama yangın tankeri, alevlerin büyümesini, farklı yerlere sıçramasını engelliyor, ayrıca itfaiye eğer suya ihtiyaç duyarsa su takviyesi için de kullanılıyor” dedi.
“Doğamızı korumalıyız”
Yangın söndürme tankerlerinin muhtarlara zimmetlendiğini aktaran Güzel, “Orman gönüllüleri ile ilk müdahale bu tankerlerle yapılıyor. İzmir büyük bir kent. Özellikle yazın artan sıcaklıklardan dolayı yangın söndürme tankerleri daha da önemli hale geliyor. Erken ve etkin müdahale büyük felaketleri önlüyor. Yapılan araştırmalara göre bu yılın, bir önceki yıldan daha sıcak olacağı öngörülüyor. Yurttaşlarımızın alacağı bireysel önlemlerle de yangınların çıkmasını engelleyebiliriz. Sigara izmariti kesinlikle çevreye, doğaya atılmamalı. Açık ateşler söndürülmeli. Herkes evinin çevresindeki, bahçesindeki kuru otları temizlemeli. Piknik ateşleri mutlaka söndürülmeli. Yangın koridoru oluşturulmalı. Eğer bireysel önlemlerimizi de alırsak, bu yazı daha sorunsuz atlatacağımızı düşünüyoruz” diye konuştu.
Karaburun’da şiddetli yağış sonrası İZSU’dan hızlı müdahale
29 Kasım 2025 Cumartesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri, kısa sürede metrekareye 165 kilogramın üzerinde yağış düşen Karaburun'da yağışın ilk dakikalarından itibaren riskli noktalarda konuşlandı.
Detaya Git
Başkan Tugay: Çok çalışacağız
29 Kasım 2025 Cumartesi
CHP’nin 39’uncu Kurultayı’na katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay önemli mesajlar verdi.
Detaya Git
Foça'da dere yatağına yapılan kanal taşkını önledi
29 Kasım 2025 Cumartesi
İzmir'de dün akşam saatlerinden itibaren başlayan yağışlar Karaburun, Foça, Çeşme ve Dikili'de etkili oldu. Foça'da kısa sürede metrekareye 138,6 kilogram yağış düştü.
Detaya Git
Karaburun, Çeşme ve Foça'da etkili olan yağışlar için ekipler seferber oldu
29 Kasım 2025 Cumartesi
İzmir genelindeki yağışlar özellikle Karaburun, Foça, Çeşme, Dikili ilçelerinde etkili oldu. Deniz seviyesinin de yükselmesi nedeniyle yaşanan su baskınlarına İzmir İfaiyesi ve İZSU ekipleri başta olmak üzere belediyenin çok sayıda birimi müdahale etti.
Detaya Git