Hekimler Hayat Sigortasında Ne Kadar Vergi İndirimi Alır?
Yunanistan’ın turistik Santorini Adası ve çevresinde son günlerde art arda meydana gelen depremler, bölgede endişeye yol açtı. 28 Ocak 2025’ten bu yana Ege Denizi’nde 400’ün üzerinde sarsıntı kaydedildi. Depremlerin büyüklükleri 1,3 ile 4,8 arasında değişiyor.
Santorini Adasında Toprak Kaymaları
Santorini Adası’nda toprak kaymaları yaşanırken, yetkililer sarsıntıların volkanik faaliyetle bağlantılı olmadığını belirtti. Buna rağmen, şiddetli bir deprem olacağı endişesiyle birçok kişi evlerini terk ederek açık alanlarda gecelemeyi tercih etti. Adada eğitime cuma gününe kadar ara verildi. Yunanistan Deprem Planlama ve Koruma Örgütü (OASP), meydana gelebilecek en büyük depremin 5,5 büyüklüğünü aşmasının beklenmediğini ve tsunami riskinin düşük olduğunu açıkladı. Ancak, vatandaşlara denize yakın bölgelerden uzak durmaları tavsiye edildi.
Türkiye’den 140 Km Mesafede
Türkiye’ye en yakın depremin yaklaşık 140 kilometre mesafede gerçekleştiği belirtiliyor. Uzmanlar, şu ana kadar yaşanan depremlerin Türkiye’ye doğrudan olumsuz bir etkisinin olmadığını ifade ediyor. Ancak, 6 ve üzeri büyüklükteki depremlerin Türkiye’nin kıyılarında hissedilebileceği ve bu tür depremlerin tsunami tehlikesi oluşturabileceği konusunda uyarılar yapılıyor. Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, Ege Denizi’nde devam eden deprem fırtınasının Türkiye’yi nasıl etkileyeceği konusunda değerlendirmelerde bulundu. Bölgeye yakın yerlerde yaşayanları dikkatli olmaları konusunda uyaran Görür, “7 üzeri bir deprem olursa, Ege kıyılarında tsunami dahi beklemek mümkündür. Deniz seviyelerinde kıyı bölgelerinde tsunami zarar verebilir. Yönetim ve müdahale bazında alarma geçmeleri ve dikkatli olmalarını öneririm” dedi. Ege Denizi’ndeki sismik hareketlilik, hem Yunanistan hem de Türkiye’de yakından takip ediliyor. Yetkililer ve uzmanlar, vatandaşları dikkatli olmaları ve resmi açıklamaları takip etmeleri konusunda uyarıyor. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)



İzmir’de Süt ve Simit Dağıtımı Sürüyor
Jolly'de 2026 erken rezervasyon başladı: yüzde 50’ye varan indirimler, esnek ödeme fırsatları ve bonus avantajlarıyla tatilinizi şimdi planlayın
TELE 1'e Kayyum, İfade Özgürlüğüne Ağır Bir Darbedir
Başkan Topaloğlu'ndan sporculara mangal partisi
Minik öğrencilerden Cumhuriyet Bayramı kutlaması
Büyükşehir'den pırıl pırıl Kocaeli için yoğun mesai
Kahraman Türk Kadınları Gölcük'te Sanatla buluştu
Başkan Onur Yiğit’ten Personeli Duygulandıran Cumhuriyet Sürprizi
Büyükşehir Vatandaşlara Güvenli Veri Ulaştıracak
Çatalhöyük Ticaret Merkezi’nde Satış İhalesi Süreci Devam Ediyor