Cumhuriyet Coşkusu "İzmir Zekâ Oyunları Projesi" İle Devam Ediyor

28.10.2025 - Salı 16:10
cumhuriyet coskusu izmir zeka oyunlari projesi ile devam ediyor

​İzmir Valiliği himayesinde İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "İzmir Zekâ Oyunları Projesi" (İZOP) kapsamında düzenlenen "Akıl ve Zekâ Oyunları İl Finali", Cumhuriyetimizin 102. yılı etkinlikleri çerçevesinde Konak Atatürk Meydanı'nda büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Etkinliğe İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, İzmir Vali Yardımcısı Erhan Karahan, İzmir İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan, İzmir İl Millî Eğitim Şube Müdürü Doç. Dr. Özden Ölmez Ceylan, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İzmir'in 30 ilçesinde yapılan okul ve ilçe yarışmalarında toplam 30.000 öğrenci okul finallerinde, 4.500 öğrenci ise ilçe finallerinde mücadele etti. Kendi ilçelerinde Mangala ve Pentago oyunlarında şampiyon olan 180 öğrenci, 102 gönüllü hakem ve 102 danışman öğretmen, "Akıl ve Zekâ Oyunları İl Finali"nde bir araya geldi.

Cumhuriyetin 102. Yılı, Zekânın Işığıyla Parladı

Program; saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunması ardından İzmir İl Millî Eğitim Şube Müdürü Doç. Dr. Özden Ölmez Ceylan'ın açılış konuşmasıyla devam etti.

Zekâ oyunlarının, çocukların zihinsel becerilerini geliştiren, düşünme kültürünü güçlendiren bir eğitim hareketi olduğunu vurgulayan İzmir İl Millî Eğitim Şube Müdürü Doç. Dr. Özden Ölmez Ceylan, programda emeği geçen öğretmenlere ve gönüllü hakemlere özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederek yarışmaya katılan öğrencilere başarılar diledi.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 102. yılı kutlamalarına anlam katan İZOP il finali, hem öğrenciler hem de veliler tarafından büyük ilgi gördü. Türk bayrakları ve Cumhuriyet temalı süslemelerle donatılan Konak Saat Kulesi'nin çevresindeki turnuva masaları, ay yıldız görseli oluşturacak şekilde düzenlendi. Gün boyu beş karşılaşma ile tamamlanan yarışmanın sonuçları şu şekildedir:

Mangala kategorisi ilkokul düzeyinde; birinci Kiraz ilçesi Çayağzı ilkokulundan Ömer Fatih Sarı, ikinci Tire ilçesi Rasih Kirazoğlu İlkokulundan Selim Emre Demir, üçüncü Beydağ ilçesi Atatürk İlkokulundan Kumsal Nisa Selek, ortaokul düzeyinde; birinci Torbalı ilçesi Şehit Uzman Onbaşı Eser İmam Hatip Ortaokulundan Reyhan Subaşı, ikinci Buca ilçesi, Mehmet Emin Yurdakul Ortaokulundan Buse Şahin, üçüncü Ödemiş ilçesi Özel Bahçeşehir Ortaokulundan Ayşe Erva Korukoğlu, lise düzeyinde; birinci Bayraklı ilçesi Mustafa Kemal Anadolu Lisesinden Ebu Talha Kızılay, ikinci Bergama ilçesi Bergamalı Kadriye Anadolu İmam Hatip Lisesinden Kerem Terzi, üçüncü Menemen ilçesi Özel Bahçeşehir Fen Lisesinden Selin Bilici

Pentago kategorisinde ise ilkokul düzeyinde; birinci Bayraklı ilçesi Zehra Semahat Erişen İlkokulundan Elif Arya Meşe, ikinci Karşıyaka ilçesi, Mavişehir İlkokulundan Rüzgâr Kemal Palas, üçüncü Tire ilçesi, Rasim Kirazoğlu İlkokulundan Miraç Kaya, ortaokul düzeyinde; birinci Konak ilçesi, Güzelyalı Ortaokulundan Burak Taşdemir, ikinci Karabağlar ilçesi, Şerif Remzi Ortaokulundan Çağan Karakaya, üçüncü Seferihisar ilçesi, Muharrem Gülpınar Ortaokulundan Muhammed Kerem Beşinci, lise düzeyinde; birinci Menderes ilçesi, Şehit Mehmet Kınık Anadolu Lisesinden Emirhan Erten, ikinci Gaziemir ilçesi, Kipa 10 Yıl Anadolu Lisesinden Mehmet Şahin, üçüncü Konak ilçesi İzmir Atatürk Lisesinden Levent Kerem Gül oldu.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, İzop kapsamında yürütülen etkinlik hakkında şunları kaydetti: “Zekâ oyunları; düşünmeyi, sabretmeyi ve doğru karar vermeyi çocuklarımıza nakşederken iş birliği gibi temel yaşam becerilerini de geliştirmelerini sağlıyor. “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” ile çocuklarımıza katmaya çalıştığımız bu özellikler, İZOP kapsamında yürütülen etkinlikler sayesinde somut örnekler olarak karşımıza çıkıyor. Bu projede emeği geçen tüm öğretmen, veli ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.”

Dereceye giren öğrencilere ödüllerini İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban takdim etti.

Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı